میهمانی فیروزهها زیر گلدستهها
اینجا شهری است با انعکاس تصویر کاشیکاریهای فیروزهای در حوض آبی پرآب؛ همانجا که جشن گنجشگها به پا میشود و دمی نشستن و گوش جان سپردن میطلبد.
اربعین پای لقمههای بهشتی را به زمین باز کرد
اما اصل قضیه موکب ابالفضلالعباس، لقمههای بهشتی است، لقمههایی که مادران و دختران در روستاها با پول توجیبی خودشان آماده میکنند؛ زائران هم عزم دارند هر طور شده به جای غذاهای دیگر لقمه بهشتی بخورند و اشکی شوند.
همدانیها تا پای خون به پای مصدق
کودتای ۲۸ مردادماه ۱۳۳۲ به عنوان یکی از اتفاقات مهم تاریخ معاصر ایران به شمار میرود که همدان نیز به تاسی از کشور در این رویداد مهم و در مقابله با کودتاچیان نقش بسزایی داشت.
خاطرهبازی با آقای مسئول اطلاعات آمار کل اسرای ایران
وصف روزگار آزادی را نه به قلم بلکه به دست «بهرام دوستپرست، مسئول اطلاعات آمار کل اسرای ایران» میسپارم، ایام و دقایقی که روایتش را عمری است روی گونه با خود دارد، انگار هر چند دقیقه یکبار اشک میشود و میچکد و یادش تر و تازه است.
شهیدی که آزاده برگشت
فقط ۱۶ ساله بود که دل به راه خوش کرد و با غواصان بُر خورد، تخریبچی غواص گردان لشکر ۳۲ انصارالحسین(ع) همدان شده بود و در پی قدقامت موج آرزو مینوشت، آرزوی شهادت.
ایران «جاویدان» ماند، «فروغ» شکست
ایران «جاویدان» ماند، «فروغ» شکست؛ روایت نبرد تنگاتنگ تن در برابر تانک است که منافقان با نام عملیات «فروغ جاویدان» و ما وطنپرستان به نام «مرصاد» نامگذاری کردیم.
روی ناخوش تاریخ به «مرکز تاریخی» همدان
در بزنگاه ارائه پرونده ثبت «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» در اجلاسیه کمیته میراث جهانی یونسکو؛ این پرونده با ملاحظات محتوایی روبرو و مرکز تاریخی از ثبت جهانی حذف شد و به عبارتی فرصتی مغتنم از دست رفت.
قصه اشک و مشک
هیأت سقاهای همدان، مشک میبندند و لچک و دستار دارند و آب و گلاب نذر میدهند؛ سقاها قصه اشک و مشک را روایت میکنند و در رثای سقای دشت کربلا به قدمت یک سده روضه میخوانند.
گذری در روضه گمرک
اغلب راستهبازارهای همدان از گذشتههای دور و تا سالهای اخیر مراسم روضه و عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) را برپا میکردند به طوری که مردم از گوشه و کنار شهر در این مراسم که توسط تاجران و بازاریان برگزار میشد، حضور مییافتند.
آیین عیدانه در روستای حیدره قاضی خانی
1402/12/27
جشنواره برگریزان هگمتانه - همدان
1402/09/19