به گزارش پایگاه خبری روایت پرس، نخستین ویژه برنامه از سلسله نشستهای «حسینیه اندیشه» از عاشورا تا اربعین با موضوع « نماز و معنویت در آیینه کربلا » در راستای تحقق کتابخانه حسینی توسط اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان با همکاری موسسه کلامی احیاء و به همت اداره کتابخانههای عمومی شهرستان بهار، با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید حسین موسوی، مدرس موسسه کلامی احیاء؛ معصومه فزونی، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان بهار؛ اکرم توکلی تبار، مشاور امور بانوان فرمانداری بهار؛ امیرنوبرانی، نویسنده بومی شهرستان و دیگر علاقمندان و اهالی فرهنگ و ادب شهرستان در محل کتابخانه عمومی شهید باهنر شهر بهار برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسین موسوی، مدرس موسسه کلامی احیاء در این برنامه اظهار داشت : نماز تجلی گاه عبودیت بنده در برابر عظمت پروردگار خود است. در سیره اهل بیت(علیهما السلام)، انس والفت ویژهای با مسئله نماز وجود دارد و اهل بیت(علیهما السلام) در نماز حالات خاصی با خضوع و خشوع در برابر پرورگارداشتند. بخصوص امام حسین(ع) که درصحرای کربلا نماز ظهر عاشورا را به جماعت اقامه کردند. بسیار جالب و قابل تامل است که نماز در وسط جنگ و اول وقت و آن هم به جماعت،که برای ما درس بزرگی است. همانطور که نماز ستون دین است، ستون خیمههای اباعبدالله الحسین(ع) نیز است .
وی ادامه داد: یکی از سفارشهای خداوند به مؤمنان درآیه 45 سوره بقره، استعانت از نماز است: «وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَإِنَّهَا لَکَبِیرَةٌ إِلاَّ عَلَی الْخَاشِعِینَ» از صبر و نماز یاری جویید؛ (و با استقامت و مهار هوسهای درونی و توجه به پروردگار، نیرو بگیرید) و این کار، جز برای خاشعان، گران است.
معصومه فزونی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بهارضمن عرض تسلیت ایام سوگواری سید و سالارشهیدان اباعبدالله الحسین(ع) و یاران با وفایش اظهار کرد: ویژه برنامه حسینیه اندیشه برای سومین سال پیاپی به همت اداره کل کتابخانههای عمومی استان با همکاری مؤسسه کلامی احیاء با هدف تبیین جوانب مختلف فرهنگ عاشورا با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در کتابخانههای عمومی شاخص برگزار میشود .
در ادامه این ویژه برنامه پریسا کوکبی آراسته مسئول کتابخانه عمومی شهید باهنر شهر بهار به معرفی کتاب « نماز در سیره و سخن امام حسین(ع)» اثر سید جواد بهشتی از انتشارات موسسه فرهنگی انتشاراتی ستاد اقامه نماز پرداخت وگفت: این کتاب نشان میدهد که نماز در تمامی ابعاد زندگی امام حسین (ع) در جریان بوده است. از همان کودکی با الله اکبر زبان گشودند تا زمانی که در کربلا در آن میدان جنگ نفس گیر به نماز ایستادند و حتی در این راه شهید هم دادند. ایشان تمامی تصمیمها و کارهای مهم زندگی شان حتی سیاسی بعداز نماز میگرفتند و اعلام میکردند. در کنار آن اخلاق خوش (شاد کردن دل مومن بدون انجام گناه ) را واجب می دانستند. فرزندان ایشان نیز پرورش یافته همین مکتب بودند. حضرت علی اکبر موذن روز عاشورا بودند و با لحن صوت قرآن و رفتارشان همه به یاد پیامبر می افتادند و دخترشان نیز که عروس امام حسن (ع) بودند پیوسته در نماز بودند .
و در ادامه نیز معصومه بدرلو (عضوفعال کتابخانه) به معرفی کتاب «فلسفه و عوامل جاودانگی نهضت عاشورا» اثر ابوالفضل بهشتی ازانتشارات موسسه بوستان کتاب پرداخت .
در این مراسم مریم عباسی عضو انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان بهار به بازخوانی شعری از علی موسوی گرمارودی به شرح زیر پرداخت :
ای خوب ترین به گاه سختی
ای شهره به شهر شوربختی
رفتی که به تشنگان دهی آب
خودگشتی از آب عشق سیراب
آبی ز فرات تا لب آورد
آه از دل آتشین برآورد
آن آب ز کف غمین فرو ریخت
وز آب دو دیده با وی آمیخت
برخاست ز بار غم خمیده
جان بر لبش از عطش رسیده
بر اسب نشست و بود بی تاب
دل در گرو رساندن آب
ناگاه یکی دو روبه خُرد
دیدند که شیر آب می بُرد
آن آتش حق خمیده بر آب
وز دغدغه و تلاش بی تاب
دستان خدا ز تن جدا شد
وآن قامت حیدری دو تا شد
بگرفت به ناگزیر چون جام
آن مشک ز دوش خود به دندان
وآنگاه به روی مشک خم شد
وز قامت او دو نیزه کم شد
جان در بدنش نبود و می تاخت
با زخم هزار نیزه می ساخت
از خون، تن او به گل نشسته
صد خار بر آن ز تیر بسته
دلشاد که گر ز دست شد دست
آبی ش برای کودکان هست
چون عمر گل این نشاط کوتاه
تیر آمد و مشک بر درید آه
این لحظه چه گویم او چه ها کرد
تنها نگهی به خیمه ها کرد
در حسرت آن کفی که برداشت
از آب فرو فکند و بگذاشت
هر موج به یاد آن کف و چنگ
کوبد سر خویش را به هر سنگ
کف بر لب رود و در تکاپوست
هر آب رونده در پی اوست
چون مه، شب چهارده بر آید
دریا به گمان فراتر آید
ای بحر، بِهِل خیال باطل
این ماه کجا و بوالفضائل
گیرم دو سه گام برتر آیی
کو حد حریم کبریائی
( تعداد دیدگاه ها : 0 )